3e editie TRI4you Zwemloop: 16 april 2023

Uitslagen Zwemloop 2023

Op zondag 16 april 2023 was onze derde zwemloop. Een geslaagde dag met veel deelnemers. Hieronder de link naar alle uitslagen.

Uitslagen Zwemloop 20233

En hieronder de link naar alle foto's die gemaakt zijn. Dank aan Rudi Boets!

Klik hier voor de foto's.

Assenruns

Sinds 2022 maakt de TRI4you zwemloop Assen deel uit van het Assenruns Circuit!

De sprint hoofdafstand (500m zwemmen, 5km hardlopen) zal voor volwassenen 18+ meetellen voor de puntentelling in de Assenruns competitie.

LET OP! Voor junioren tot en met 18 jaar zal de serie voor de junioren/ voortgezet onderwijs (250m zwemmen, 2,5km hardlopen) meetellen voor de puntentelling. Daarnaast zijn er voor de scholencompetitie drie verschillende afstanden waar de basisschoolkinderen aan kunnen deelnemen.

Ben jij enthousiast voor deze uitdaging? Schrijf je dan volgend jaar in voor onze zwemloop 2024!

 

Voorbereiding

De beste voorbereiding voor jouw zwemloop!
Om op en top aan de start te staan voor jouw (eerste) zwemloop, hebben we nog wat tips en tricks op een rijtje gezet. Wees op de wedstrijddag minimaal een half uur van te voren aanwezig zodat je rustig de tijd kunt nemen je startnummer op te halen, je spullen klaar te leggen en naar de start (het zwembad) te lopen.
Maar wat neem je mee en wat leg je klaar? Het allerbelangrijkste is een paar (hardloop)schoenen die je snel aan kunt trekken. Deze leg je samen met een handdoekje en een shirt of nummerband met je startnummer in de wisselzone. Als dit klaar ligt maak je je langzaam klaar om naar het zwembad te gaan zodat je kunt starten. Zwemmen kun je doen in een zwembroek of badpak maar ook een kort hardloopbroekje zou kunnen zodat je deze in de wisselzone niet meer aan hoeft te trekken. Hardlopen in een blote buik is verboden. In een badpak of badpak met shirt er over of een zwembroek met T-shirt zou wel mogen. Als je het fijn vindt kun je het zwemmen doen met een zwembrilletje of badmuts. Deze moet je dan ook zelf meenemen en kun je na het zwemmen op jouw wisselplekje neerleggen omdat je hier na de wedstrijd de spullen die je hier hebt gebruikt, weer op kunt halen.
Nog even kort. Wat moet je mee?
  • Hardloopschoenen
  • T-shirt voor het hardlopen waar je startnummer op kan
  • Handdoekje
  • Eventueel een nummerband voor je startnummer
  • Eventueel zwembril en of badmuts
We hopen dat je je met deze informatie goed kunt voorbereiden.

Series

Er kon gestart worden op de volgende afstanden:

Categorie: Zwemmen: Lopen: Maximum aantal deelnemers:
Groep 1 + 2 25 m aqua joggen in 10cm water 500 m
Groep 3, 4, 5 50 m 1,0 km
Groep 6, 7, 8 en G sporters 100 m 1,5 km
Junioren 250 m 2,5 km
Mini Sprint 18+ 250 m 2,5 km
Sprint Hoofdafstand 500 m 5,0 km
Sprint Estafette 500 m 5,0 km

Bij de G-serie mag een begeleider mee hardlopen.

Programma

Het programma van 2023 was als volgt:

Tijd Wat Serie Afstand
12:00   Wedstrijdsecretariaat open
13:00 Start scholencompetitie
13:00 Start groep 1+2 1 25m aquajog +500m rennen
13:10 Start groep 3,4,5 1 50m zwemmen + 1000m rennen
13:25 Start groep 6,7,8 + g serie 1 100m zwemmen + 1500m rennen
13:50 Prijsuitreiking scholencompetitie  
14:15 Start junioren
14:15 Start junioren 1 250m zwemmen + 2500m rennen
14:50 Prijsuitreiking junioren  
15:10 Start hoofdafstand
15:10 Start hoofdafstand heren 1 500m zwemmen + 5000m rennen
15:30 Start hoofdafstand

Dames +estafette

2 500m zwemmen + 5000m rennen
16:30 Prijsuitreiking hoofdafstand   

 

Parcours

De TRI4you Zwemloop wordt gehouden in het binnenbad van de Bonte Wever. Deze is te bereiken voor deelnemers en publiek via de achteringang van het complex. De wisselzone bevindt zich aan de achterzijde van de Bonte Wever en is niet overdekt. Voor iedere deelnemer is er ruimte om zijn of haar benodigdheden klaar te leggen. De looproute voor de scholencompetitie en G-series gaan over het trottoirs naar het Asserbos met een keerpunt halverwege. (groene gebied is wisselzone, blauw is de route voor publiek)

 

 

 

 

De startersserie lopen een 2,5 km grote ronde en de 5 km lopen deze ronde 2 keer. De ronde van 2,5 km loopt door het mooie Asserbos en is deels onverhard. Let op: Er zijn verkeersregelaars en vrijwilligers aanwezig, maar het parcours is niet volledig verkeersvrij. Houd rekening met elkaar!

Finishgebied

Bij de finish zal er voldoende drinken en fruit klaar staan. Na afloop van de wedstijd vindt hier ook de prijsuitreiking plaats. Tevens is er een waterpost aanwezig voor de 1/8e afstand na 1 ronde hardlopen.

Parkeren

Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig op het Stadsbroek. Houd ten allen tijde wegen en paden beschikbaar. De parkeermogelijkheden zijn aangegeven binnen de rode vierkanten.

Reglement

Alle deelnemers dienen zich aan de wedstrijdregels van de NTB te houden. Het wedstrijdreglement tref je aan op www.triathlonbond.nl . Deelnemers zijn verplicht de aanwijzingen van de organisatie op te volgen (wedstrijdleider, juryleden, vrijwilligers etc.). Gedurende de wedstrijd mag GEEN HULP van derden of anderen worden aanvaard. De verstrekte startnummers dienen tijdens het hardlopen zichtbaar te worden gedragen op de borst of buik.

EHBO

Er zal EHBO aanwezig zijn tijdens dit evenement, je bent verplicht alle medische hulp te melden bij de vrijwilligers, coördinatoren of wedstrijdleiding.

Inschrijven

Volgend jaar is er weer een nieuwe zwemloop. Voor die tijd kun je je inschrijven via onze website.

Voorwaarden

Deelname geschiedt geheel op eigen risico. De organisatie kan in geen enkel geval verantwoordelijk worden gesteld voor schade voortvloeiend uit deelname aan de TRI4you Zwemloop. Heeft u zich ingeschreven maar wilt u zich toch afmelden? Tot twee weken voor de wedstrijd (voor 10 april 2023) krijgt u de helft van uw inschrijfgelden terug. Afmelden kan enkel via email: aanmelden@tri4you.nl

Tijdens het evenement worden foto’s en video-opnames gemaakt die gebruikt kunnen worden als promotiemateriaal voor de zwemloop. Deelnemen betekent dat u automatisch akkoord gaat met het maken, en daarna het plaatsen van deze foto’s en video’s op de Facebook en of Instagram pagina van TRI4you en op deze site. Mocht u bezwaar hebben tegen het plaatsen van foto’s of video’s dan kunt u dit voorafgaand aan de wedstrijd melden door te mailen naar het bovenstaande e-mailadres.

Uitslagen

De uitslagen van 2022 zijn via deze link te bekijken.

De uitslagen van de eerste TRI4you zwemloop 2019 kun je hier bekijken.

Geslaagde TRI4you zwem loop in 2019!

Onder schitterende weersomstandigheden heeft zondag 22 september 2019 de allereerste TRI4you zwem loop plaatsgevonden. Wij kijken als organisatie terug op een succesvol evenement met G-sporters, recreanten en top triatleten.

Door onze fotograaf Bjarne Vroegindeweij zijn heel veel mooie foto's gemaakt, deze zijn hier te bewonderen.

De uitslag van de zwemloop kun je hier vinden.

Mocht je nog verbeterpunten hebben of iets anders willen delen met de organisatie, wij horen het graag via aanmelden@tri4you.nl

Graag tot de volgende zwem loop in 2023.

Media

Volg het laatste nieuws van de TRI4you zwemloop via deze website, Facebook of Instagram.

Contact

De organisatie van de TRI4you zwemloop is in handen van TRI4you. bereikbaar via e-mail: aanmelden@tri4you.nl

De wedstrijd locatie is: De Bonte wever / Stadsbroekhal

Stadsbroek 11C,

9405 BK Assen